Klassieke bruschetta met tomaten

Klassieke bruschetta met tomaten

Recept voor klassieke bruschetta met tomaten, dit recept komt van Leukerecepten.nl.

Ingrediënten:

  • 1 ciabatta of stokbrood, in plakjes
  • Handje verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 tomaten
  • Zwarte peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe het in een kom. Hak de basilicum fijn, kneus de teentjes knoflook en doe dit samen met een beetje olijfolie en een snufje zwarte peper bij de tomaten. Laat dit afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast marineren, een hele nacht kan ook.

Bestrijk de plakjes brood aan beide kanten met een beetje olijfolie en grill het aan beide kanten in een pan of oven knapperig. Verwijder de teentjes knoflook uit de tomaten en verdeel dit over het brood. Als je van een extra sterke knoflook smaak houdt, dan kun je het brood nadat het gegrild is nog inwrijven met een teentje knoflook.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie