Kleine harcha

Kleine harcha

Uit dit recept voor kleine harcha krijg je 17 stuks. Ik heb alles afgewogen in een maatbeker.

Ingrediënten:

  • 250 gram fijne griesmeel
  • 150 ml melk
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

Meng eerst alle droge ingrediënten met elkaar. Voeg dan de gesmolten boter toe en meng dit goed door de ingrediënten tot je een zandstructuur krijgt. Voeg dan de melk toe en meng het tot een zacht soepel deeg. Laat dit 15 minuten rusten. Bestrooi het aanrecht met griesmeel en het deeg ook.

Rol het deeg uit tot een dikte van 1cm met een roller of maak het groot en plat met je hand. Steek er dan rondjes uit met een Marokkaanse theeglas. Ga zo door tot je al het deeg verwerkt hebt. Bak de harsha in een goed verwarmde Marokkaanse broodpan of een koekenpan op laag vuur.

Bestrooi de pan eerst heel licht met wat griesmeel. Na ongeveer 5 minuten kijk je even met een spatel of de onderkant krokant aanvoelt. Dan mag je de harcha omdraaien en bak je de andere kant ook mooi goudbruin.

Besaha wa raha. Serveer de mini harcha’s met jam en boter of honing.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie