Knoflookkip met penne en broccoli

Knoflookkip met penne en broccoli

Recept voor knoflookkip met penne en broccoli

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kipfilets in stukjes
  • 1/2-1 bosje peterselie (of 2-3 el gedroogde peterselie)
  • 6 teentjes knoflook (!)
  • 600 gr broccoli
  • 300 gr penne pasta (die staafjes)
  • 250 ml water (kokend)
  • 2 bouillonblokjes (kipknorr halal)
  • Zout
  • 1 potje kappertjes
  • 2 el wokolie

Bereiding:
Bak de kipstukjes met de knoflook (geperst of heel fijn gesneden) in de wokolie in een wok in 5 minuten lichtbruin. Maak bouillon van 1 bouillonblokje en het water. Voeg dit toe aan de kipstukjes en doe ook de fijngehakte of gedroogde peterselie erbij. Laat dit op middelmatig vuur een half uurtje pruttelen (let op het moet blijven borrelen). Kook ondertussen de pasta in kokend water met wat zout en het andere bouillonblokje. Voeg de laatste 6 minuten van het koken de broccoliroosjes toe (maak ze niet te groot). Als de pasta klaar is, afgieten en de kappertjes erdoor scheppen. Even doorwarmen op laag vuur en serveren met de kipstukjes in de saus. Let op, de knoflooksaus van de kip blijft erg helder, dus verwacht niet dat het een mooie dikke saus wordt. En dan lekkker eeeteeen!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie