Koolhydraatarme Fish & Chips

Koolhydraatarme Fish & Chips

Hierbij het recept voor koolhydraatarme Fish & Chips. De friet is gemaakt van wortelpeterselie en de vis is gepaneerd in kokosmeel. Kokosmeel heeft wel koolhydraten, maar zo weinig in vergelijking met normale meel. De peterseliewortel komt van de Woenselse markt.

Ingrediënten voor de vis:

  • 2 stukken diepvries kabeljauw, in stukken
  • Kokosmeel
  • Parmezaanse kaas
  • Zout en peper
  • Knoflookpoeder
  • Viskruiden
  • 2 eieren

Ingrediënten voor de friet:

  • 4 peterseliewortels
  • Olie

Bereidingswijze:

Meng in een kommetje wat Parmezaanse kaas, cocosmeel, zout, zwarte peper, knoflookpoeder en viskruiden. Haal de kabeljauw door het ei en dan door de kokosmeel. Dan weer door het ei en weer kokosmeel, vervolgens afbakken in hete olie.

Voor de friet schil je de peterselie wortels en snijd je ze in de vorm van frietjes. Doe in een koekenpan/friet pan voldoende olie en laat de olie langzaam heet worden. Doe er 1 frietje en en als je ziet dat er belletjes inkomen doe je er de rest bij en laat je het op een rustig vuurtje bakken. Als je er met een vork door heen kunt prikken weet je dat ze gaar zijn. Laatste minuut zet je het vuur hoger voor een mooie kleur.

Tip:

  • Je kunt de vis en frietjes ook in de oven bakken

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie