Koolhydraatarme quesadilla’s

Koolhydraatarme quesadilla’s

Wie komt er lunchen? Koolhydraatarme garnaal quesadilla’s. Ik weet dat weekenden het moeilijkst zijn, vandaar dat ik dit plaats net voor het weekend. Het is zo lekker dat het cheaten lijkt..

Ingrediënten tortillawrap:

  • 3 eetlepels amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 4 eetlepels lauwwarm water (ongeveer)
  • 2x eiwit

Ingrediënten garnalen vulling:

  • 1/2 rood uitje, fijngesneden
  • 5 cocktailgarnalen, in stukjes
  • Paar olijven, gesneden
  • Scheut tomatensaus
  • Handvol geraspte kaas
  • 1/3 rode paprika, in blokjes

Bereidingswijze:

Voor de wrap mix je alles en laat je het een paar minuten staan. Bak het af in een koekenpan met een klein beetje olie. Als de onderkant loslaat draai je het even om.

Voor de vulling doe je wat olijfolie in een koekenpan en bak je daar de uitjes en garnalen in. Breng op smaak met wat zout, knoflookpoeder en zwarte peper. Bak de olijven en paprika even mee. Daarna voeg je de tomatensaus en Italiaanse kruiden en laat je het even pruttelen.

Ondertussen is de wrap klaar. Je doet op de helft geraspte kaas en dan de garnalen vulling en daarna weer wat kaas erop. Doe dit terwijl de wrap nog in de pan ligt zodat de kaas gaat smelten.

Serveer de quesadilla met een lekker knoflooksausje. Die kun je bv. maken door 5 lepels yoghurt te mengen met 3 lepels mayonaise, 1 lepel sambal (mag je ook weg laten), wat verse of gedroogde basilicum, 2 teentjes geperste knoflook, zout en peper.

Aanvullende tips:

  • Lust je geen garnalen, gebruik dan gehakt of kip.
  • Vervang de tomaten saus door BBQ-saus voor een andere variant.

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie