Koolhydraatarme pizza (bodem van kip)

Koolhydraatarme pizza (bodem van kip)

Pizza is always a good idea! Dit keer een koolhydraatarme pizza, de pizzabodem is van kip. Ik wil graag gezonder eten, maar heb ook soms gewoon zin in pizza, dus dan ga je creatief denken haha. Dit recept is voor 1 pizza. De pizza is niet heel groot, maar ik vond het echt genoeg. Het is best machtig.

Ingrediënten voor de bodem:

  • Halve kipfilet, in hele kleine stukken
  • 1/2 rode ui, heel fijngesneden
  • 1/3 rode paprika, heel fijngesneden
  • Handvol koriander, heel fijngesneden
  • Zout en peper
  • Knoflookpoeder
  • Paprikapoeder
  • Amandelmeel
  • 1 ei

Ingrediënten voor de topping:

  • Champignons
  • Italiaanse kruiden
  • Tomatensaus
  • Rode ui
  • Mozzarella
  • Olijven

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten voor de pizzabodem bij elkaar zodat het een geheel wordt. Pak een halve vel bakpapier en smeer het mengsel hier op uit. Mocht je een mooie ronde pizza willen: pak een bord ter grootte van de pizza de je wil, leg deze op het bakpapier en teken met een potlood een cirkel van het bord. Wikkel het af met wat plastic en laat het minstens een half uurtje in de vriezer wat hard worden.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de kippizza 10 minuten. Haal de pizza uit de oven en draai deze om zodat je hem gaat beleggen. Ik had tomatensaus gebruikt, met ringen rode ui, daarin een beetje mozzarella en daarop een halve olijf. De randen heb ik versierd met schijfjes champignons. Vervolgens heb ik Italiaanse kruiden over het geheel gestrooid. Dit doe je weer in de oven voor ongeveer 10 minuten op 200 graden.

De knoflooksaus heb ik gemaakt met 5 lepels yoghurt, 3 lepels mayonaise, 1 lepel sambal (mag je uiteraard ook weg laten), wat verse of gedroogde basilicum, 3 teentjes geperste knoflook en een beetje zout en zwarte peper.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie