Koreaanse rijst met gepocheerde eieren

Koreaanse rijst met gepocheerde eieren

Koreaanse rijst met gepocheerde eieren, te lekker om niet te maken! Dit is een geweldig bijgerecht, maar door de verschillende ingrediënten ook zeker uitstekend als hoofdgerecht.

Ingrediënten:

  • 1 kop rijst
  • Half bakje champignons, gehalveerd
  • 1 bosje koriander, grofgesneden
  • 3 of 4 eieren
  • 150 gram taugé
  • Sojasaus
  • 3 knoflooktenen, geperst
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 1 eetlepel tijm

Bereidingswijze:

Kook de rijst zoals gebruikelijk en laat het afkoelen. Pocheer de eieren gedurende 2 minuten in zacht kokend water. Leg de gepocheerde eieren opzij.

Verhit in een wokpan een scheut arachideolie met de tijm en knoflook. Wok hierin eerst 2 minuten lang de champignons en wok op het laatst heel even de taugé mee. Blus af met een flinke scheut sojasaus (3 eetlepels).

Meng de rijst met de champignons en taugé. Voeg naar wens nog wat sojasaus toe. Roer de grofgesneden koriander door de rijst. Bestrooi de rijst met de ringetjes rode peper. Leg de gepocheerde eieren op de rijst. Lekker met hete chilisaus.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie