Krieltjessalade met tonijn en sperziebonen

Krieltjessalade met tonijn en sperziebonen

Ik ben groot fan van salades bij iftar. Dus gister deze maaltijdsalade gemaakt. Na het eten voel je je soubhan Allah echt gewoon nog energiek i.p.v. vermoeid en slaperig. Het is heel simpel! Ik gebruik trouwens altijd tonijn op oliebasis en giet de olie niet weg, maar maak de tonijn daarin los en gebruik het daarna zo in salades.

Ingrediënten:

  • 1 zakje voorgekookte krieltjes
  • 1 blik tonijn op oliebasis
  • 1 blik maïs
  • Tuinkruiden dressing
  • Gekookte ei, in vieren
  • 2 á 3 tomaten
  • Sperziebonen, gekookt
  • Bieslook
  • Sla

Bereidingswijze:

Neem wat tomaatjes, maïs, sperzieboontjes, sla en tonijn (houd een deel van de tonijn apart om de salade mee af te toppen) en doe het in een kom. Breng de salade op smaak met tuinkruiden dressing. Vaak maak ik de dressing zelf door crème fraiche te mengen met wat mayonaise en een klein beetje mosterd. Doe daar dan gehakte bieslook, koriander en zout en peper bij. Heerlijk!

Bak de krieltjes. Schep de krieltjessalade op een bord, doe er de krieltjes bij en een gekookte ei. Top af met wat extra tonijn, dressing en bieslook. Smullen maar!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie