Krokante kipburger

Krokante kipburger

Recept voor een heerlijke krokante kipburger met cheddarkaas, tomaat, sla en andalousesaus.

Ingrediënten:

  • Broodjes
  • 1 kipfilet
  • Cornflakes
  • Cheddarkaas
  • Tomaat
  • Komkommer en/of augurk
  • Zout en peper
  • Kipkruiden
  • Uienpoeder
  • Knoflookpoeder
  • Andalousesaus
  • Bloem
  • Sla

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet in burgerformaat en sla de kip iets platter. Smeer deze in met wat kipkruiden en laat het even staan. Neem wat bloem, doe hier de kruiden bij en voeg water toe tot je een papje hebt. Neem dan de kip, haal deze door het papje en dan door de cornflakes. Als de kip klaar is, dek je deze af en leg je het voor ongeveer een half uurtje in de koelkast.

Bak de kipburgers op een niet al te hoog vuur mooi goudbruin en gaar. Prik er eventueel in om te checken of de kip gaar is. Beleg een broodje naar smaak met kaas, augurk, sla etc. Maak af met een lekkere saus (andalousesaus is heerlijk).


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie