Kruidige appelcake met fudge

Kruidige appelcake met fudge

Recept voor een kruidige appelcake met zelfgemaakte fudgesaus. Voor dit recept wordt er baking soda gebruikt. Heb je dat niet? Vervang de theelepel baking soda met 1 ½ theelepel bakpoeder.

Ingrediënten voor de cake:

  • 100 gram pecannoten (houd wat achter voor de garnering)
  • 400 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel zout
  • Halve theelepel kruidnagel
  • 1 theelepel baking soda
  • 3 eieren
  • 175 ml plantaardige olie
  • 150 gram appelmoes
  • 2 grote appels

Ingrediënten voor de roomkaasvulling:

  • 1 pak roomkaas
  • 60 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels meel
  • 1 ei

Ingrediënten voor de fudge saus:

  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 3 eetlepels melk
  • 125 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

Maak eerst de vulling. Doe de boter, roomkaas en suiker in een kom en mix dit op hoge snelheid tot een romige massa. Voeg dan de ei erbij en de meel. Zet het dan even weg. Rooster de pecannoten ongeveer 2 á 4 minuten in een koekenpan (zonder olie). Houd er een paar achter voor decoratie en de rest maal je fijn in een keukenmachine.

In een kom doe je de bloem, beiden suikers, kaneel, zout, kruidnagel en de baking soda samen. Roer dit even door elkaar. Roer dan (dat kan gewoon met een spatel of houten lepel) de eieren, olie, appelmoes en gemalen pecannoten erbij. Rasp de appels en voeg dit ook bij het beslag.

Beboter je tulband vorm en giet hierin de helft van het beslag. Hierop giet je het roomkaas mengsel (houd wel de kanten van je vorm vrij). Met een vork kan je nog een swirl in je beslag maken, zodat je straks een mooie swirl in je cake krijgt. Giet daar weer de rest van het beslag erop.

Bak de cake in een voorverwarmde oven van 160 graden ca. 75 minuten. Laat het dan geheel afkoelen voor dat je hem eruit haalt.

Voor de fudge doe je de basterdsuiker samen met de boter en de melk in een pannetje. Laat dit samen smelten. Roer goed. Zodra dit goed gesmolten is haal je het van het vuur en voeg je de poedersuiker er voorzichtig bij. Zodra het dikker word, is je fudge goed en giet je dit over je afgekoelde cake. Decoreer met noten.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie