Lahmacun rolletjes (Turkse pizzaatjes)

Lahmacun rolletjes (Turkse pizzaatjes)

Lahmacun rolletjes, een heerlijk hapje! Voordat je met de vulling gaat werken moet je het gehaktmengsel proeven. Je gaat niet dood van het proeven van rauwe gehakt, het is zooo heerlijk gekruid dat je het zelfs zo rauw zou kunnen eten hahah. Proeven doe je met je tong, je hoeft het niet eens door te slikken of een hap te nemen. Als je niet proeft en het is flauw, dan zijn ze echt zwaar mislukt, smaak is zo belangrijk!

Ingrediënten voor het deeg:

  • 350 gr bloem
  • 5 gr droge gist
  • 7 gr zout
  • Flinke scheut zonnebloemolie
  • 175 ml lauwe melk

Vulling:

  • 250 gr mager rundergehakt
  • 1 tomaat
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Een beetje peterselie
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl peperpuree
  • 2 el olie
  • Paprikapoeder
  • Snufje komijn
  • Chilivlokjes
  • Zout en peper

Extra:

  • Geraspte kaas

Bereidingswijze:

Kneed je deeg en laat het 40 minuten rijzen. Ondertussen maak het gehaktmengsel. Doe het gehakt in een bak en rasp de ui, knoflook en de tomaat erbij. Snijd de peterselie fijn en doe dit ook erbij samen met de rest van de ingrediënten van de vulling. Goed mengen en zorg dat het mooi rood wordt! Even proeven of alles goed op smaak is qua zout en pittigheid.


Zodra het deeg gerezen is pak je het deeg en maak je er 2 bollen van. Eerste bol uit rollen en besmeer er royaal de helft van mengsel erop, daarna rol je je lap op en snijd je er plakken van zoals op de foto te zien is. Leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Laat ze nog zo’n kwartier rijzen en bestrooi ze dan met geraspte kaas. Bak ze in de oven op 200 graden tot ze gaar zijn.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie