Lamstajine met pruimen en amandelen

Lamstajine met pruimen en amandelen

Marokkaanse lamstajine met pruimen, amandelen, olijven en eieren.

Ingrediënten:

  • lamsvlees
  • 2 uien
  • 1 ontvelde tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • bosje koriander en peterselie, fijngesneden
  • olijfolie en zonnebloemolie
  • 1 Knorr bouillonblokje
  • gedroogde pruimen
  • pitloze olijven
  • amandelen
  • eieren (optioneel)
  • zout en peper
  • gemberpoeder
  • paprikapoeder
  • kurkuma
  • saffraan

Bereidingswijze:

Marineer het vlees van te voren en laat het wat intrekken. Dit doe je met de kruiden, fijngesneden koriander en peterselie. Voeg hier ook nog wat zonnebloemolie aan toe.
Olijfolie met wat zonnebloemolie even warm laten worden in de tajine. Dan het gemarineerde vlees erbij. Even goed aan laten bakken en dan ook de uien in schijfjes toevoegen zodat dit ook lekker kan bakken. Dan rasp ik de tomaat, knoflook teentje bij de tajine en verkruimel ik het bouillonblokje erbij. Zet beetje water aan de kook en voeg dat daarna bij het vlees. Lekker goed door laten koken op een zacht vuurtje met deksel erop.

Geef het lekker tijd om te garen en met een vork kan je kijken of het vlees gaar is. Als het gaar is voeg je de pruimen, amandelen en olijven toe. Als laatste maak je het wat op met gekookte eieren.

lamstajine

Voor de amandelen:

Eerst even wassen en dan kook je ze in een steelpannetje met water. Daarna pel je die en bak ze in klein beetje zonnebloemolie goudbruin.

Voor de gedroogde pruimen met pit:

Die maak je klaar in een pannetje met water, scheutje oranjebloesemwater, snufje kaneel en een beetje suiker. Even roeren en op zacht vuurtje laten kalamariseren. Als laatste strooi je er eventueel nog wat sesamzaadjes op.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie