Lamstajine met pruimen en kweeperen

Lamstajine met pruimen en kweeperen

Recept voor lamstajine met pruimen en kweeperen. Het heet iets van ”sfarjel” geloof ik in het Marokkaans. Ze zijn heel groot en je kan ze rauw niet eten. Je kookt ze met kaneel en suiker en wat water.

Ingrediënten:

  • Vlees (hoeveelheid naar keuze)
  • 2 uien
  • Koriander en peterselie, gehakt
  • Gember
  • Kurkuma
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Saffraan
  • Pruimen
  • 1 kweepeer in parten
  • Suiker en kaneel
  • Handje gepelde en gebakken amandelen

Bereiding:

Bak het vlees aan in wat olie. Voeg de fijngesneden uien en de koriander en peterselie toe. Dan de kruiden erbij, van alles 1 tl ongeveer (behalve de saffraan, daar een snufje van). Voeg water toe en laat dit gaar worden (eventueel water erbij doen als het te weinig is) op zacht vuur in 2-3 uur (of een half uurtje tot 40 min in de snelkookpan). Doe de pruimen in een pannetje met een beetje water, suiker en kaneel en laat dit even koken tot de pruimen geweld zijn. De kweepeer in een pannetje met water, suiker en kaneel doen en gaar koken.

Doe het vlees op een bord en versier met de pruimen, kweepeer en amandelen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie