Lasagne met gehakt en worst

Lasagne met gehakt en worst

Deze lasagne heb ik gemaakt met half rundergehakt en half gemalen worstjes. Je kan hiervoor merquez gebruiken, maar er is (vind ik) weinig goede merquez. Dus heeft je slager goede lekkere merquez gebruik die dan. Wil je liever geen merquez gebruiken, dan kan je ook andere worst gebruiken of gebruik dan alleen gehakt.

Ingrediënten:

  • 500 gram gehakt
  • 5 runderworstjes
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 wortelen
  • 1 grote paprika
  • Verse peterselie
  • Verse basilicum
  • Oregano (gedroogd)
  • Lasagnebladen
  • 1 blikje tomatenpuree (die hele kleine)
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 eetlepels melk
  • 2 pakken ricotta kaas
  • 2 eieren
  • Parmezaanse kaas (ca. 3 eetlepels)
  • 2 bollen mozzarella
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Maal de merquez fijn in een foodprocessor. Bak deze samen met het gehakt rul in een koekenpan. Gooi nadien het overtollige vet weg. Maal de ui, knoflook, paprika en wortel fijn in de foodprocessor. Doe daarna de basilicum en peterselie bij en hak verder. Doe dit mengsel bij het gehakt en bak dit verder voor ca. 2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree erbij en de tomaat in blik.

Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en gedroogde oregano. Voeg de melk en ook water toe. Laat dit koken zonder deksel voor ruim 20 minuten. Ondertussen maak je het ricotta-mengsel. Doe de riccota in een bak, voeg daar 2 eieren aan toe en roer dit goed door. Voeg de Parmezaanse kaas, zout en peper toe.

In een ovenschaal die je hebt ingevet doe je eerst de lasagnebladeren. Doe daaroverheen het ricotta-mengsel en daaroverheen het gehakt. Dan weer een laagje mozzarella (gesneden) en eindig met het gehaktmengsel. Doe hierop een laag mozzarella, strooi daar wat Parmezaanse kaas en wat gedroogde basilicum over. Zet de lasagna in een voorverwarmde oven van 175 graden voor 45 minuten.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie