Lasagnerolletjes met verse spinazie en tonijn

Lasagnerolletjes met verse spinazie en tonijn

Ja ja mensen, de maand Ramadan komt eraan en soms weten we niet wat we kunnen maken. Het liefst wil je iets snel, gezond en lekker op tafel hebben. Ik dacht aan gevulde lasagnerolletjes met een heerlijke spinaziemengsel, tonijn steak en lekker sausje.

Ingrediënten voor de lasagne:

  • 375 gr verse lasagnebladen (uit de koeling of zelfgemaakt)
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gr kastanjechampignons
  • 1 kg bladspinazie
  • 250 gr ricotta
  • Tonijn steak

Ingrediënten voor de bechamelsaus:

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 0,5 liter melk
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels pesto

Bereidingswijze:

Snijd de knoflook fijn en de champignons in plakjes. Verhit 3 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de champignons toe en bak het 5 minuten op hoog vuur. Neem dan de champignons uit de pan. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en voeg de spinazie in delen toe tot alle spinazie is geslonken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Snij de spinazie fijn. Meng de spinazie met de champignons en ricotta, breng het op smaak met peper en zout.

gevulde-lasagne-verse-spinazie-tonijn

Maak de bechamelsaus door de boter en bloem in een pan te doen, vervolgens roer je het tot de boter is opgenomen door de bloem. Voeg de melk al roerend in gedeelten bij en vorm een gladde saus. Voeg de pesto toe en kook 3 minuten zachtjes door. Voeg peper en zout toe.

Kook de lasagnebladen 3 minuten in ruim water. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze met de korte kant naar je toe op een doek. Bedek de bladen met de spinazie vulling, tonijn steak en rol ze op. Snij de rollen doormidden en leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Vervolgens schep je wat van de bechamelsaus over de lasagne heen en strooi je wat kaas op de lasagne. Bak ca. 20 minuten in de oven.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie