Lemon curd cake met zure room

Lemon curd cake met zure room

Ik had nooit gedacht dat deze cake zou lukken, maar hij is verrukkelijk. Een lemon curd cake met zure room en slechts drie eieren. Hij is zo luchtig en zacht dat het gesneden stuk cake nog niet rechtop blijft staan. Een eigen recept dus, ben heel blij dat ik heb opgeschreven wat ik gedaan heb. En dames en heren, hij is ook nog heel gemakkelijk en snel te maken!

De lemoncurd kun je beter zelf maken, als je toch eentje uit een pot gebruikt, roer dan eerst het goed los.

Ingrediënten:

  • 200 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 125 ml zure room (klein potje)
  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • 125 ml lemoncurd
  • 3 eieren

Glazuur:

  • 250 gram poedersuiker
  • sap 1 van 1 grote citroen

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 160 graden boven en onderwarmte. Klop 3 eieren heel luchtig en licht (ongeveer 10 minuten), voeg onder het kloppen beetje bij beetje 200 gram suiker erdoor. Giet er vervolgens 125 ml zure room bij, 200 ml ongeklopte slagroom en 125 ml lemoncurd . Klop dit snel door en zet de mixer uit.

Zeef 250 gram bloem met 1 zakje bakpoeder en spatel dit rustig onder het eimengsel. Giet het vrij vloeibare beslag in een goed ingevette en met paneermeel bestrooide tulband om en bak 55-60 minuten. Test met een sateprikker of die gaar is.

Laat 10 minuten in de vorm staan voor je hem op een schaal stort. Voor het glazuur heb ik 250 gram poedersuiker losgeroerd met het sap van 1 grote citroen. Lepel deze dikke glazuur over de cake.

Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met Marion


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie