Linguine met garnalen en mosselen

Linguine met garnalen en mosselen

Recept voor linguine met garnalen en mosselen voor 3 personen. De mosselen dien je eerst goed schoon te spoelen en de harde stukken met een mesje eraf te snijden. Vervolgens een pannetje opzetten met kokend water en wat groente (ui, knoflook, wortel en prei) en als het water kookt laat je de mosselen 5 minuten mee koken.

Ingrediënten:

  • Linguine (of een andere pasta soort)
  • 1 kilo mosselen, schoongespoeld en gekookt
  • 2 witte uien, fijngesneden
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 2 grote tenen knoflook, geraspt
  • 200 gram garnalen (ik had nog roze garnalen in huis, maar met cocktail garnalen is het ook erg lekker)
  • 3 Roma tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • Een scheut slagroom (optioneel)
  • Zakje babyspinazie
  • Basilicum kruiden (of Italiaanse kruiden mix)
  • Zout en peper
  • Oregano

Bereidingswijze:

Doe in een grote koekenpan een goede scheut olijfolie en bak hier de witte en rode ui en knoflook in, totdat ze een mooi kleurtje beginnen te krijgen. Doe vervolgens de garnalen erbij. De mosselen zijn inmiddels gekookt en van de helft haal je de mossel uit de schelp en laat je het met de garnalen meebakken. Doe er vervolgens de tomaten bij, afkruiden met wat zout, zwarte peper, oregano en basilicum kruiden.

Laat het geheel lekker even bakken en als het te droog wordt, doe je er een scheut water bij en laat je het bakken tot er een saus ontstaat. Dus de blokjes tomaten zie je niet meer. Doe er vervolgens het zakje spinazie bij en als deze geslonken zijn, doe je nog een goede scheut slagroom erbij. Dit hoeft niet perse, het geheel wordt alleen wat romiger en ietsjes zoeter.

Proef of alles op smaak is en doe er bij wat je mist. Doe de overige mosselen in schelp erbij en laat het even mee koken. Kook ondertussen de pasta en doe vervolgens de pasta bij de saus. Na het opscheppen eventueel nog Parmezaanse kaas toevoegen.

Tips:

  • Hou je van pittig en eten er geen kleine kids mee? Bak met de uien een halve rode peper mee.
  • Voor de afwisseling kun je i.p.v. alleen olijfolie ook een lepel kruidenboter mee bakken.
  • Geen zin in pasta? Dit gerecht is ook heerlijk om met brood of frietjes te eten.
  • Voeg aan het sausje een half zakje geraspte kaas toe voor een vollere smaak.
  • Hou je van groente? Voeg er een rode paprika, courgette, champignons en olijven aan toe.

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie