L’Mkhanfar (Marokkaanse pannenkoek)

L’Mkhanfar (Marokkaanse pannenkoek)

L’Mkhanfar (traditionele Marokkaanse pannenkoek), een heerlijke gerecht met wat honing en heerlijke Marokkaanse thee (Bared atay mcha7ar).

Ingrediënten:

  • 200 gr witte bloem
  • 200 gr griesmeel (extra fijn)
  • 1 snufje zout
  • 1 el basterdsuiker
  • 1 tl verse gist
  • 800 ml lauw water
  • 1 ei

Bereiding:
Meng de witte bloem samen met griesmeel in een kom. Voeg zout, suiker, gist en ei toe. Meng dit met een beetje water, elke keer krachtig mengen/kneden tot een semi-vloeibare pasta. Dek af en laat het staan op een koele, droge plaats tot het verdubbeld. Dit duurt ongeveer half uurtje.

L'mkhanfar-Crêpes

Verwarm een pan en bestrijk het met olie. Schep een beslag van 8 cm doorsnede in de pan. Bak de Mkhanfar in 5 minuten bruin en gaar, keer halverwege. Bak zo ook de andere porties. Serveer direct.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie