Loempia met kip gemaakt van filodeeg

Loempia met kip gemaakt van filodeeg

Vandaag iftar bij mijn lieve zus – ik ga natuurlijk niet met lege handen. Royaal gevulde loempia’s met kip uit de oven en een salade die nog niet helemaal klaar is.

Ingrediënten:

  • Filodeeg
  • 1 eigeel
  • 1 kip (in kleine stukjes)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 paprika’s
  • 1 wortel
  • Champignons
  • Peterselie, fijngehakt
  • Handvol pittige groene olijven
  • Vermicelli
  • 1 Knorr bouillon blokje

Kruiden (van alles een 1/2 tl):

  • Zwarte peper
  • Gemberpoeder
  • Paprikapoeder
  • Pikante paprikapoeder
  • Kipkruiden van Verstegen
  • Kurkuma
  • Komijn
  • Snufje kaneel

Bereidingswijze:

Doe een beetje olie in een pan en stoof de ui, knoflook en kip aan. Voeg er de groenten, peterselie en kruiden bij en laat dit enkele minuten bakken. Je kan ondertussen de vermicelli al koken en daarna bij de vulling mengen.

loempia met kip uit de oven

Schik een een hoopje van de vulling in het midden van je filodeeg en rol deze op naar eigen wens. Besmeer het uiteinde met een bloem-water papje of olie. Besmeer de loempia’s met een ei (of boter en olie) en bak ze in de oven of in olie tot ze goudbruin en krokant zijn.


3 reacties

  1. Florentine geplaatst op juni 19, 2016 Beantwoorden
    Aah dit lijkt mij onwijs lekker! Ga het recept bewaren :-)
  2. tjesen1 geplaatst op juni 20, 2016 Beantwoorden
    Dit lijkt me ook zeker het proberen waard! Wel ben ik benieuwd naar de hoeveelheid kip, vermicelli en olijven.
  3. tjesen1 geplaatst op juni 20, 2016 Beantwoorden
    Misschien is het mogelijk een beetje preciezer de hoeveelheden van sommige ingrediënten te benoemen? Ik vind het best lastig omdat ik nu de verhouding niet weet.

Geef een reactie