Loempia rolletjes met feta en spinazie

Loempia rolletjes met feta en spinazie

Loempia rolletjes met feta en spinazie. Deze zijn veel smakelijker dan de gewone rolletjes die enkel met feta en yoghurt gemaakt zijn. Dit recept is van mijn Turkse vriendin.

Ingrediënten:

  • 1 pak loempia vellen (met die groene letters erop)
  • 1 pakje feta kaas (degene die ze in blokjes vers verkopen bij de Turk)
  • 1 ei
  • 300 ml volle yoghurt
  • 1 pakje diepvriesspinazie, uitgelekt en uitgeperst
  • Peper en zout
  • Beetje gemalen kaas

Bereidingswijze:

Klop eerst het ei goed los en voeg erbij de yoghurt, voeg peper en zout toe en klop goed rond. Verbrokkel je feta goed fijn en vermeng hem met de uitgeperste spinazie. Dan neem je 2 loempiavellen, besmeer een zijkant voor 6 cm met het yoghurt mengsel, plak dan een tweede vel op het besmeerde gedeelte zodat je vel breder wordt. Dan besmeer je het hele vel met yoghurt en leg een heel dun laagje (van 2 cm breed) van de spinazie en feta mengeling erop. Dus over de hele breedte.

Rol dit dan op en vorm de loempiavellen in een vorm van een slakkenhuis. Besmeer het boven gedeelte goed in met yoghurt en strooi er een beetje kaas over. Bak dit af in een oven van 180 graden tot ze mooi bruin zijn. Succes!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie