Luchtige cake met aardbeienpudding

Luchtige cake met aardbeienpudding

Met dit heerlijk weer een lekkere, verfrissende en luchtige cake gebakken. #GekOpAardbeien

Ik vind dit ook heel leuk om mee op visite te nemen en eventueel nog in vormpjes steken. Zo cute, al zeg ik het zelf haha. De volgende keer maak ik ‘m In-Shaa-Allah met een biscuit recept, lijkt me nog lekkerder! Oké ik praat echt veel, maar deze cake raad ik jullie allemaal aan. Zorg er wel eerst voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

De Saroma aardbeienpudding kan je denk in de meeste supermarkten kopen en in sommige Turkse/Marokkaanse winkeltjes. Ik heb deze bij Colruyt gekocht.

Ingrediënten:

  • 4 á 5 eieren
  • 250 gr gezeefde bloem (kan iets meer zijn)
  • 200 gr boter of 1 glas olie
  • 1/2 Marokkaanse theeglas melk
  • 200 gr suiker
  • 1 bakje Danone (ik heb banaan smaak gebruikt, deze combinatie met aardbei vind ik super!)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout

Voor de topping:

  • Aardbeien
  • Melk of pure chocolade
  • 2 pakjes Saroma aardbei pudding
  • 1 liter melk

Bereidingswijze cake:

1. Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een schuimige massa voor ongeveer 10 minuten.
2.Voeg er de boter, olie, danoontje en melk bij. Mix dit 3 minuten.
3. Als laatste het bloemmengsel (bloem, bakpoeder, zout) in delen voorzichtig erdoor scheppen.
4. Smeer de binnenzijde van je bakblik in met boter en bestrooi deze met een beetje bloem. Stort het beslag in het bakblik en strijk glad.
5. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 175° gedurende 35/40 minuten.
6. Als de baktijd verstreken is prik je met een satéstok in de cake. Als er geen beslag aan het stokje blijft kleven, is je cake gaar.
7. Laat de cake afkoelen en haal hem uit de vorm.
8. Verdeel de pudding gelijkmatig over de cake en laat de cake 1 uur afkoelen in de koelkast.
9. Decoreer naar eigen wens. Ik heb chocolade en aardbeien gebruikt, maar je kan alle kanten uitgaan. Eventueel ook de binnenkant van de cake vullen met slagroom.

Bereidingswijze Saroma pudding:

1. Doe een liter melk in een grote kom. Doe daarna het poeder erdoor tot het helemaal is opgelost.
2. Klop het mengsel nog 1 tot 1,5 minuut op om het luchtig te maken.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie