Luchtige oliebollen

Luchtige oliebollen

Super luchtige, lekkere oliebollen. Als je een zoeter beslag wilt kan je er nog suiker bijvoegen. Ik heb een instructievideo gemaakt, als er vraag naar is dan lees ik het wel in de reacties. Fijne avond, dames!

Ingrediënten:

  • 50g boter
  • 500 ml lauwe melk
  • 1 el gist
  • 1 ei
  • 500 gr bloem (gezeefd)
  • snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze:
1. Neem een ruime mengschaal en doe hier de bloem in.
2. Doe het ei de gist bij de lauwe melk en meng dit.
3. Schenk het melkmengsel, gesmolten boter, zout, vanillesuiker bij de bloem en roer dit goed.
4. Ik heb ervoor gekozen om nog eventjes met mijn handen verder te kneden, dit doe je net zoals je sefnej kneed. Het is trouwens een plakkerig beslag dus NO PANIC.
5. Verhit een pan met olie.
6. Doe wat olie op je ijslepel en schep er deeg uit en doe het vervolgens in de pan.
7. Laat langs beide kanten goudbruin bakken en bestrooien met poedersuiker.
8. Succes!


3 reacties

  1. faatje42 geplaatst op december 24, 2015 Beantwoorden
    Salam Laat je het niet rijzen? Bedankt alvast voor je antwoord.
    1. Dounia geplaatst op december 25, 2015 Beantwoorden
      Ik weet niet of zij ze laat rijzen, maar oliebollen hoor je altijd te laten rijzen zodat ze lekker en luchtig van binnen zijn
  2. Soukaina geplaatst op december 18, 2016 Beantwoorden
    Heb je het instructiefilmpje ook? Alvast bedankt!

Geef een reactie