Luikse wafels (Liège Waffles)

Luikse wafels (Liège Waffles)

Net heerlijke Luikse Wafels gemaakt van youtuber Leo Pelzer. Ik vind ze net als die van belgie! Zooo lekker. Ik had het recept al 2x gezien op Youtube. Dus toen ik een zakje suikerparels bij lidl vond, ben ik ze gaan maken. Echt lekker en makkelijk recept.

Je zou ook suiker parels zelf kunnen maken door 160 gram suiker te mengen met 1 eetlepel water. Doe het in een pannetje en roer  met een houten lepel 15 minuten lang op het laagste vuur pitje tot je korrels krijgt. Als de korrels te groot blijven, voeg je een eetlepel water toe en begin je weer te roeren. Niet te veel water toevoegen, anders wordt het te dun.

Ingrediënten:

  • 50 gr verse gist (of 1 zakje gistkorrels)
  • 150 gr lauw water
  • 500 gr bloem
  • 70 gr suiker
  • 2 eieren
  • 215 gr boter
  • Zout
  • 300 gr parelsuiker

Bereidingswijze:

Los de gist op in het water. Voeg dit bij 300 gr bloem, de eieren, 15 gr boter en de suiker. Roer dit tot een homogene massa. Strooi daar over de resterende bloem en de boter. Laat dit 15-30 minuten rusten en dus rijzen op een warme plek. Meng het geheel en voeg eventueel nog bloem toe. Het moet net niet plakken.

Rol uit en stooi hierover de parelsuiker. Rol op en maak er, door kneden een mooie rol van. Verdeel deze in 12 stukken en leg op een bakplaat. Laat dit nog 15 -25 min rusten. Bak de wafels in de wafelijzer.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie