Mac and cheese met tomatensaus

Mac and cheese met tomatensaus

Ik heb een eigen variatie gemaakt van de welbekende mac&cheese.

Ingrediënten voor 3 personen:

  • Macaroni (halve pak)
  • 1 ui, gesnipperd
  • Halve groene paprika, in blokjes
  • Halve gele paprika, in blokjes
  • Champignons, in plakjes
  • Cheddar kaas (gebruik een blok i.p.v. plakjes en rasp het zelf)
  • Geraspte kaas
  • Zout en peper
  • Kruiden naar wens
  • Sambal
  • Tomatenpuree
  • Gezeefde tomaten
  • Bieslook/peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

Breng de macaroni aan de kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de uitjes in wat olie in een pan. Doe de paprika erbij en daarna de champignons, doe hier wat zout bij. Bak het op hoog vuur, het hoeft niet helemaal gaar te zijn, want het gaat daarna nog de oven in. Haal de groenten van het vuur en laat het uitlekken. In dezelfde pan ga je de saus bereiden. Doe de gezeefde tomaten in de pan en roer dit met een halve blik tomatenpuree. Breng op smaak met kruiden, zout, peper, peterselie, bieslook etc.

Blijf de saus roeren en doe een handje geraspte kaas en geraspte cheddar kaas erbij. Weer even roeren en wanneer de kaas gesmolten is mag het van het vuur af. Als de macaroni gaar is, laat je dit goed uitlekken. Pak een ovenschaal en verwarm de oven op 180 graden. Bedek de bodem met een laagje macaroni, daarna een laagje geraspte kaas, weer een laagje macaroni, dan een laagje cheddar kaas, laagje groenten, laagje saus, weer een laagje macaroni, laagje groenten, laagje saus en dan afmaken met geraspte kaas en cheddar kaas. Je mag ook zelf de volgorde verzinnen.

Dan doe je de mac and cheese in de oven voor ongeveer 10 minuten. Wanneer de bovenste laag gesmolten is, is het klaar.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie