Makkelijk croissants maken

Makkelijk croissants maken

Hmmmmm, de zondagmorgen weer goed beginnen met mijn gemakkelijke monstercroissants. Het deeg heb ik gisteravond gemaakt en vanmorgen verder afgewerkt en gebakken. Dat is genieten…

Ingrediënten:

  • 1 kg bloem
  • 2 koffielepels zout
  • 1 el suiker
  • 1 el honing
  • 4 el Turkse of Griekse yoghurt
  • 3 eigelen en 1 heel ei
  • 3 el olie
  • 14 gram gist
  • 500 ml handwarme melk
  • 250 gram zachte roomboter

Bereidingswijze:

Kneed een soepel deeg van alle ingrediënten m.u.v. de roomboter. Verdeel het deeg in 7 stukken en rol een stuk uit tot een ronde plak ter grootte van een plat bord. Bestrijk dit met zachte boter (gewoon lekker met je handen) en leg er een volgende plak op. Bestrijk weer met boter en ga zo door. De laatste plak bestrijk je NIET met boter.

Leg de plakken op een stuk bakpapier op je bakplaat, dek af en zet overnacht in de koelkast. ‘s Morgens haal je het eruit en je rolt het gelijk uit tot een nog grotere ronde plak. Verdeel met een pizzasnijder of mes in 12 punten. Rol deze nog iets verder uit (let op dat je de driehoeksvorm houdt) en rol op vanaf de brede kant.

Leg ze op 2 bakblikken die bekleed zijn met bakpapier en laat het nog een uurtje rijzen. Bestrijk de croissants met ei en bak ze in 25 minuten af op 220 graden (boven en onderwarmte).


2 reacties

  1. Sou geplaatst op oktober 26, 2017 Beantwoorden
    Dit recept klopt helaas niet
    1. Ramadan Recepten geplaatst op oktober 26, 2017 Beantwoorden
      Waarom zou het recept niet kloppen? We horen het graag!

Geef een reactie