Makkelijke pindakaaskoekjes

Makkelijke pindakaaskoekjes

Deze pindakaaskoekjes zijn erg smeuïg en smelten in je mond. Ik heb ze voor de kinderen gemaakt voor straks bij mijn zus en natuurlijk wij ook. Deze Amerikaanse pindakaas koekjes zijn in no time gemaakt. Ideaal als je niet veel tijd hebt en ze smaken ook nog lekker.

Ingrediënten:

  • 60 ml olie
  • 2 el boter
  • 100 gr fijne suiker
  • 100 gr lichtbruine suiker
  • 1 grote ei
  • 1 tl vanillesuiker
  • 200 gr gladde pindakaas
  • 180 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek 2 bakplaten met bakpapier. Klop de suikers, ei, vanille en pindakaas tot een gladde massa. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe aan het pindakaas mengsel. Klop dit zachtjes tot alles goed gemengd is. Zorg dat je een zacht deeg krijgt. Indien het iets te hard is kan je wat extra olie toevoegen tot je een samenhangend deeg krijgt. Maak van het deeg ronde balletjes ter grote van een walnoot.

Druk de balletjes plat met een vork zodat je er een figuurtje inkrijgt. Ik heb ook de onderkant van een glas gebruikt om op het deeg te drukken. Dan krijg je een rond figuurtje in de koekjes. Bak de koekjes voor 12 á 16 minuten op 170 graden gaar of tot ze net bruin beginnen te worden rond de randen. Haal ze uit de oven en laat ze circa 30 minuten afkoelen op de bakplaat, omdat ze nog zacht zijn.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie