Griesmeelkoekjes met dadels (Makrout)

Griesmeelkoekjes met dadels (Makrout)

Bij ons was het harira met makrout met dadelvulling. Mijn dochters hadden ook cake gemaakt, omdat papa die zo lekker vindt.

Ingrediënten voor het deeg: 

  • 500 gram griesmeel (moyen)
  • 25 gram boter
  • 1 snufje zout
  • 2 theelepels poedersuiker
  • 200 á 240 ml water

Vulling:

  • 250 gr dadelpasta
  • 2 afgestreken eetlepels boter
  • 1 eetlepel mazhar (oranjebloesemwater)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • Handje gebakken en gemalen blanke amandelen
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • Honing

Bereidingswijze voor Makroud:

Ik meng alles voor het deeg en laat het even staan. Het griesmeel krijgt dan de kans om al het vocht goed op te nemen. Als je deeg rust maak je de vulling. Verdeel je deeg in 4 gelijke stukken, en doe dit ook met je vulling.

makrout-met-dadels
Rol het deeg in een lange sliert die net zo lang is als je sliert vulling. Leg het op elkaar. Vouw het deeg rond de vulling. De naad hoort onderop en druk het geheel dan iets platter. Snijd in ruitjes of gebruik er een speciaal makrout vormpje voor.

makrout-algerijnse-koekjes
Als je al je deeg hebt gevormd bak je het in zonnebloemolie mooi van kleur. Bij ons wil de een donker en de ander licht van kleur zijn. Omdat je maqrout heet is, moet je honing koud zijn. Dompel de koekjes in de honing en laat ze er in tot je ziet dat je volgende portie weer klaar is.

makrout-dadelkoekjes
Haal ze uit de honing en leg ze in een zeef met een bord eronder, zo kan het teveel aan honing weg lopen. Maak zo de rest af. Bewaar ze afgedekt, zo blijven ze lekker. Deze hoeveelheid is voor ons (5 personen) genoeg en redt de volgende dag niet.


2 reacties

  1. Florentine geplaatst op februari 5, 2017 Beantwoorden
    Hmm.. Heerlijk lijken mij deze!! Wat een mooie foto's ook :-)
  2. Rowan geplaatst op februari 7, 2017 Beantwoorden
    Wat zien deze koekjes er lekker uit zeg!

Geef een reactie