Marmercake met chocoladeglazuur

Marmercake met chocoladeglazuur

Recept voor marmercake met chocoladeglazuur. Dit recept komt van de website Zelf Taart Bakken, maar het is een beetje aangepast.

Ingrediënten:

  • 250 gr zachte boter of 250 ml olie
  • 200 gr suiker
  • 2 zakje vanillesuiker
  • 6 eieren
  • 250/300 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 etl melk
  • 3 el cacaopoeder
  • 25 gr suiker
  • 2 el meel voor de bakvorm

Voor de decoratie:

  • Chocoladeglazuur met nootjes van Dr Oetker.

Bereidingswijze:

Klop 250 gram zachte boter of olie en 200 gram suiker. Voeg één voor één 6 eieren toe en klop tot het een mooie luchtige massa is.

Voeg 300 gram bloem, 2 zakjes vanillesuiker, de bakpoeder en meng alles goed door elkaar.

Vet de tulbandvorm in. Breng 1/3 van het deeg over in een andere kom. Roer 25 gram suiker door 25 gram gezeefde cacaopoeder. Roer dit door het apart gehouden deeg en klop er 4 eetlepel melk door. Schep eerst het witte beslag in de vorm en daar bovenop het bruine.

Roer met een vork de beide soorten beslag wat door elkaar, maak hiervoor met de vork een draaiende beweging. Roer niet te lang anders ontstaat er een egaal lichtbruin beslag.

Bak de tulband ongeveer 5 kwartier in een oven van 160 graden. Stort de tulband op een taartrooster en laat hem uitdampen. De tulband zal een fraai gemarmerd dessin vertonen. Op de pak staat hoe je de chocoladegalzuur kan bereiden en de tulband mee bestrijken en versieren.

Bon-Apetit.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie