Marmercake met zelfrijzend bakmeel

Marmercake met zelfrijzend bakmeel

Marmercake it is op deze druilerige zondag. Heerlijk zacht en luchtig!

Ingrediënten:

  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 170 ml olie
  • 220 gram suiker
  • 3 eieren
  • 280 gram zelfrijzend bakmeel (of 280 gram bloem en half zakje bakpoeder)
  • 185 ml melk
  • 1½ eetlepel warme melk
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de vorm in met boter en bestuif met bloem. Doe de vanillesuiker in een kom en voeg de suiker toe. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en mix tot een licht en luchtig mengsel. Doe er de olie bij en mix weer even kort. Voeg nu het gezeefde bakmeel voorzichtig toe en meng dit samen met de melk door elkaar. Als het beslag glad is kan je het beslag verdelen over twee kommen.

Meng de cacaopoeder en de anderhalve eetlepel warme melk in een kleine kom en maak er een glad papje van. Roer dit door een van beide kommen beslag en meng het goed door elkaar. Schenk nu het blanke beslag als eerst in de cakevorm. Giet hier een laagje chocoladebeslag overheen.

marmercake met zelfrijzend bakmeel

Vervolgens het resterende blanke beslag en eindig met het overgebleven chocoladebeslag. Je giet elk beslag dus in 2x uiteindelijk in de vorm. Maak er d.m.v. een prikkertje sierlijke figuurtjes in het beslag en bak af tot die gaar is (check dit met een prikker: droog betekent gaar). Decoreer eventueel met gesmolten chocolade en kokosrasp.


1 reactie

  1. Ria geplaatst op februari 7, 2021 Beantwoorden
    Ik heb een paar vraagjes.. Wat is de afmeting van de vorm? Op welke temperatuur moet de cake worden gebakken? Hoe lang moet de cake de oven in? Als de cake uit de oven komt, is er nog iets op gedaan....is dat melkchocolade en cocosrasp?

Geef een reactie