Marmercake

Marmercake

Recept voor een marmercake. Voor dit recept wordt er een Nederlands theeglas met oortje gebruikt en een lange cakevorm van 32cm.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 150 gr suiker
  • 150 ml olie
  • 150 ml melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gr pure chocolade (gelijk aan: 1 reep pure chocolade)
  • 2 glazen bloem (gelijk aan 250 gr bloem)

Bereidingswijze:

Klop de eieren in een bak met vanillesuiker goed samen en doe de suiker erbij. Mix dit goed en voeg de olie erbij, de melk, bloem en als laatst de bakpoeder. Daarna kan je de chocolade smelten op zacht vuur in een klein pannetje (boven kokend water) tot het is gesmolten. Pak daarna een cakevorm en vet hem in met boter en een klein beetje gestrooide bloem.

Verdeel het cakebeslag in twee komen: 1 laat je wit en het andere beslag meng je met de gesmolten chocolade. In de cakevorm giet je eerst de helft van het witte beslag, in het midden giet je al het beslag van de chocolade en als laatste boven op de rest giet je weer het witte beslag.

Pak een satéstokje en ga hiermee door het cakebeslag heen zodat het van binnen word gemengd. Dan bak je de cake op 150 graden voor ongeveer 45 minuten.

Groetjes,

Koezina Si Si


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie