Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Recept voor Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus.

Ingrediënten:

  • 1/2 kg gehakt
  • 4 tomaten
  • 1 grote eetlepel tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • Beetje koriander en peterselie
  • Zout en peper
  • Paprikapoeder
  • Kurkuma
  • Gemberpoeder
  • Klein beetje saffraan
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 50 gr erwten

Bereidingswijze:

Snij de 4 tomaten in blokjes en bak het in de olie. Voeg de knoflook toe. Na ongeveer 15 min zijn de tomaten wat slap geworden, voeg vervolgens alle kruiden op gevoel toe op gevoel. Doe ook wat gesneden koriander en peterselie erbij. Meng alles goed samen en voeg vervolgens de tomatenpuree toe en 1 glas water. Laat het geheel goed sudderen.

Het gehakt heb je van te voren goed gekruid. Daar maak je balletjes van en voegt het toe aan de tomatensaus. Als de gehaktballetjes gaar zijn giet je na ongeveer 15 minuten de doperwten eroverheen. Zet het circa 10 minuten op een laag vuurtje tot de erwten ook gaar zijn. Eet smakelijk!

 


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie