Marokkaanse kip met ingelegde citroen

Marokkaanse kip met ingelegde citroen

Hieronder het recept voor Marokkaanse kip met ingelegde citroen. Lekker met frietjes of zoals op de foto Pommes duchesse.

Ingrediënten:

  • 1 kip, goed gewassen en schoongemaakt
  • 1 ui, fijngeraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1/4 ingelegde citroenschil, fijngehakt (ik doe dit samen met de ui in een hakmolen)
  • 1/4 ingelegde citroenschil, in reepjes
  • Koriander en peterselie, fijngehakt
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Gemberpoeder
  • Tikje saffraan
  • Klein beetje sambal

Bereidingswijze:

Maak een papje van alle ingrediënten (behalve de kip en reepjes citroenschil) en wentel hierin je hele kip. Neem een kookpot en doe hierin wat olijfolie en de rest van je papje. Fruit even aan en leg nu je kip in de kookpot. Braad de kip aan elke kant even aan en vul je kookpot voor de helft met kokend water.

Laat de kip op een zacht vuurtje garen en draai de kip af en toe om zodat hij overal even gaar wordt. Haal de kip er na ongeveer 45 minuten uit. Laat de kip uitdruipen en laat de saus indikken. Doe hierbij 1/4 ingemaakte citroenschil die je in reepjes hebt gesneden.

Besmeer de kip met wat boter en leg deze op een braadslede in je oven op 250 graden tot hij een mooie goudbruine kleur heeft. Dien de kip op met de saus en eventueel olijven.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie