Marokkaanse koteletten uit de oven

Marokkaanse koteletten uit de oven

Marokkaanse koteletten. Serveer er een stukje brood, groenten naar keuze en wat Andalouse saus voor bij het vlees.

Ingrediënten:

  • koteletten (hoeveelheid naar keuze)
  • 8 á 10 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl Ras El Hanout
  • 2 tl komijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • snufje saffraanpoeder
  • zwarte peper en zout
  • takje rozemarijn (optioneel)

Bereidingswijze:

Snipper de ui en hak de koriander een beetje grof. Doe alle kruiden, de gesnipperde ui en koriander in een kom en meng dit samen tot een marinade.

11147884_10204367906461318_1553283411211254073_n

11351306_10204367906701324_6447819659579143626_n

Marineer je vlees hiermee en laat dit intrekken (indien mogelijk). Doe dit in een ovenschaal en leg er een takje rozemarijn op.

10423970_10203824576998421_6566436825578254912_n

Afdekken met aluminiumfolie en in de oven garen voor ongeveer 50 á 60 min op 200° graden. Wel opletten, zo halverwege dien je de koteletten om te draaien.

10888772_10204367907341340_1418572208931031405_n


1 reactie

  1. Manolito van Galen geplaatst op april 8, 2024 Beantwoorden
    Geachte mevrouw, mijnheer, Een heerlijk gerecht. Ik heb echter geen oven. Kan dit gerecht ook bereid worden in een braadpan of koekenpan? Bij voorbaat hartelijk dank voor uw antwoord. Met vriendelijke groeten, Manolito van Galen

Geef een reactie