Marokkaanse rijst met kip en groenten

Marokkaanse rijst met kip en groenten

Gister heb ik heerlijke rijst met groenten en kip gemaakt op z’n Marokkaans. Wilde de rijst bij de kip in de oven doen, maar had geen tijd meer dus gewoon gekookt in de saus. Dit gerecht heb ik zelf bedacht toen ik redelijk Marokkaans kon koken. Het wordt vast ook wel door anderen gemaakt, op deze of andere wijze, maar dit is mijn manier. Je kunt variëren met de groenten en met de kipstukken. Ik neem meestal 1 hele kip, die ik in stukken verdeel. Maar je kunt ook andere kipdelen nemen, net wat je lekker vindt.

Ingrediënten:

  • 1 kip in stukken
  • 1 grote ui
  • 1 grote vleestomaat (zonder vel en pitjes)
  • 1 wortel
  • Halve rode paprika
  • Champignons
  • Doperwten
  • Koriander en peterselie
  • Gember
  • Kurkuma
  • Snufje komijn
  • Saffraan
  • Zout en zwarte peper
  • 1 knoflook
  • 1 kippenbouillonblokje

Bereiding:

Bak de kipstukken in een beetje olie aan beide kanten. Voeg de gesnipperde ui, de tomaat, wortel en paprika in stukjes toe. Kruiden erbij (van alles 1 tl, behalve de komijn en saffraan) en ook de knoflook, peterselie en koriander. Dan 500 ml water en het kippenbouillonblokje. Breng aan de kook en laat op laag vuur de kip gaar worden.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie