Marokkaanse wortelsalade

Marokkaanse wortelsalade

Marokkaanse wortelsalade heerlijk bij vis of Chwa.

Ingrediënten:

  • 3 wortels
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • beetje fijngesneden koriander
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel gember
  • 1/2 theelepel saffraan
  • zout op smaak

Bereidingswijze:

Haal de schil van de wortels en snij ze in kleine stukken. Doe de stukjes wortels in een steelpannetje en giet er water overheen en laat de wortels gaar koken met een beetje zout. Als de wortels goed gaar zijn doe je ze in een vergiet en laat je ze uitlekken. Pak het steelpannetje en rasp de tomaten in het pannetje. Voeg er een eetlepel olijfolie bij, de kruiden , geraspte knoflook en de fijngesneden koriander. Laat de tomaten een kleine 5 min bakken. Dan voeg je de wortel stukjes toe en dan ga je de wortels prakken in het pannetje met de tomaten. Laat het dan nog even bakken en serveer het liefst warm.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie