Mediterrane visschotel met kabeljauw en garnalen

Mediterrane visschotel met kabeljauw en garnalen

Mediterrane visschotel met kabeljauw en grote garnalen. Ik heb er in ieder geval heel erg van genoten. Wat combineerde de saus goed met de vis en garnalen!

Ingrediënten:

  • 500 gram trostomaten
  • 100 ml olijfolie
  • 3 geperste knoflooktenen
  • 1 witte ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 2 theelepels zout
  • Versgemalen peper
  • 500 gram kabeljauwfilet, in grove stukken
  • 250 gram grote gepelde schone garnalen

Bereidingswijze:

Leg de tomaten in een pan met kokend water gedurende 5 minuten. Door de tomaten op deze manier te laten schrikken kun je het vel er makkelijk af trekken.

Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de ui en knoflook toe. Trek de schil van de tomaten en snijd de tomaten fijn. Voeg toe aan de uien en knoflook in de pan. Voeg nu de kruiden toe. Voeg 50 ml water toe en laat de saus op zacht vuur 10 minuten pruttelen.

Voeg na 10 minuten de kabeljauwfilets en de grote garnalen (ontdooit!) toe. Laat op zacht vuur ongeveer 30 minuten doorkoken.

Serveer op een schaal met gemengde sla of rucola.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie