Melanzane alla Parmigiana

Melanzane alla Parmigiana

Hou je van aubergine? Dan moet je deze ovenschotel ‘Melanzane alla Parmigiana’ zeker uitproberen!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 aubergine, verticaal in stukken gesneden en gebakken/gegrild
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt handjevol
  • Mozzarella, geraspt of in stukjes handjevol

Tomatensaus:

  • 1 blik gepelde tomaten van Heinz
  • 1 klein blikje tomatenpuree van Heinz
  • Basilicum, handjevol
  • Zout, peper naar smaak
  • 2 theelepeltjes suiker
  • 250 gram gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Olijfolie, om in te bakken

Turkse rijst:

  • 250 gram Turkse rijst (of eender welke rijst je lekker vind)
  • Handje vermicelli
  • Zout naar smaak
  • Water, dubbele hoeveelheid van de rijst (ik heb dus ongeveer 500ml gebruikt maar beoordeel zelf hoeveel water je nodig hebt door tussendoor te proeven!)
  • Klontje boter
  • Scheutje zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Je begint met de tomaten/gehaktsaus. Eerst uitje fruiten in wat olijfolie, daarna knoflook erbij en even laten bakken. Vervolgens het gehakt erbij en goed rul bakken. Als dit is gebeurd mag het blikje gepelde tomaten erbij en de tomatenpuree. Daarna voeg je alle kruiden toe en laat je de saus 2 uur op allerlaagst vuur pruttelen en lekker worden! Vergeet alleen niet af en toe wat aandacht te geven (roeren). Klaar!

Melanzane alla Parmigiana aubergine

Als je saus klaar is en je aubergines zijn gebakken (gegrild is natuurlijk veel gezonder maar gebakken is zooooveel lekkerder dus kies zelf wat jij ermee wilt doen) ga je beginnen met het samenstellen van de ovenschotel. Je begint eerst met een laagje tomatensaus, daarna aubergine, daarna de geraspte kazen. Ik heb dit 2x herhaald en ben geëindigd met aubergine en kaas bovenop (dan kun je ook zien wat voor ovenschotel het is, anders zit de aubergine verstopt haha). Hierna doe je de ovenschotel 20 minuten op 200 graden in de oven. En genieten maar!

Als je ovenschotel in de oven zit kun je beginnen aan de rijst. Voeg de boter en zonnebloemolie samen in een koekenpan, hieraan voeg je de vermicelli toe en dit laat je bruin bakken. Daarna de rijst erbij en goed laten bakken zodat de korrels wit worden. Daarna het water erbij, zout erbij en op allerlaagst vuur voor ongeveer 20 minuten laten garen met deksel op de pan. Check steeds tussendoor of er genoeg water in zit en of er nog eventueel water bij moet. Besaha!


2 reacties

  1. Dounia geplaatst op januari 24, 2016 Beantwoorden
    Ik ben dol op aubergine, dit lijkt me heerlijk :D
  2. Laura geplaatst op augustus 1, 2017 Beantwoorden
    Ja dit was lekker! :) Dankje

Geef een reactie