Meloui

Meloui

Recept voor Meloui.

Ingrediënten voor 28 stuks:

  • 1 kg bloem
  • 400 gram fijne griesmeel
  • Beetje zout
  • 450 ml water (ongeveer)
  • Ruime hoeveelheid olie
  • Extra griesmeel

Bereidingswijze:

Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar en meng dit even samen. Voeg dan beetje bij beetje water toe tot je een deeg krijgt. Kneed het tot 1 geheel (mag ook met een machine) en maak er bolletjes van. Besmeer je werkblad en de balletjes met olie. Laat het 20 minuten afgedekt rusten. Maak dan een balletje zo plat mogelijk met je hand. Doe er een beetje griesmeel over.

Maak sliertjes met een deegwieltje en rol ze bij elkaar. Maak dan een ronde vorm (zie video). Werk zo alle balletjes af. Laat dit 15 minuten staan en druk ze plat. Bak ze in een zware koekenpan aan beide kanten goudbruin.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie