Met gehakt gevulde aardappelkroketjes

Met gehakt gevulde aardappelkroketjes

Gevulde aardappelkroketjes met gehakt en mozzarella. Echt een topper in combinatie met sriracha mayo! Ik gebruik een zakje geraspte mozzarella van Albert Hein. Je kan ook gewone kaas erbij doen.

Ingrediënten voor de aardappelpuree:

  • Aardappelen
  • 1 wortel
  • Beetje komijn
  • 2 eieren (eigeel en eiwitten scheiden)
  • Bosje koriander, fijngehakt
  • Zout

Ingrediënten voor het gehakt:

  • Gehakt naar keuze
  • Geraspte mozzarella
  • Zout en peper
  • Komijn
  • Paprikapoeder
  • Koriander, fijngehakt
  • Olie

Extra:

  • Eiwit
  • Paneermeel

Bereidingswijze:

Kook een aantal aardappelen samen met wortel. Als ze klaar zijn laat je ze even afkoelen, prak dan de aardappelen en wortel. Voeg er naar smaak zout en komijn toe. Doe er wat fijngesneden koriander bij en 2 eigeel. Prak/hussel alles goed door elkaar.

Marineer het gehakt met een beetje olie, zout, peper, komijn, paprikapoeder en koriander. Bak dit even aan in een pannetje met wat olie. Meng dit samen met de geraspte mozzarella/kaas. Neem een lepel van het aardappelmengsel. Druk er een kuiltje in en leg er wat van het gehaktmengsel in. Sluit het af door beide kanten naar elkaar toe te drukken en maak er mooie kroketjes van.

Rol dit door het eiwit en daarna door wat paneermeel. Leg het op een bord. Zet de kroketten voor minimaal een half uur in koeling. Bak ze af in olie tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer de aardappelkroketjes met een sausje naar keuze.

Voor de sriracha saus meng je mayonaise met een klein beetje sriracha (pittig!). Enjoy!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie