Mhensha van bladerdeeg met kip

Mhensha van bladerdeeg met kip

Mhensha van bladerdeeg met een kipvulling. Je kan diverse vullingen gebruiken, zoals tonijn, gehakt of vis. Ik heb dit keer voor kip gekozen.

Ingrediënten:

  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 kipfilet
  • groenten naar smaak: bv courgette en paprika
  • olijven, in schijfjes (optioneel)

Kruiden:

  • zout
  • kipkruiden
  • cayennepeper
  • knoflookpoeder (optioneel)
  • koriander (kan ook droge)
  • Provençaalse kruiden

Bereidingswijze:

Snijd de kip in grove stukken en maal het als gehakt (je kan ook gewoon gehakt kip kopen) of snijd je kipfilet in fijne dunne reepjes. Bak het in een beetje olie gaar met de kruiden, als je ook kipkruiden gaat gebruiken gebruik dan met mate de zout, dat is meer dan alleen voor de groenten. Zodra de kip bijna gaar is doe je de gesneden groenten er bij die jij wilt en bak het samen gaar met een snufje zout.

184063_247217515299958_1268670_n185268_247217545299955_3788884_n

Doe als laatst de olijven er bij als je dat er bij wil. PAS WEL OP! Olijven kunnen heel overheersend zijn, dus gebruik een beetje als je wil. Laat het goed uitlekken in een vergiet i.v.m de olie. Pak de bladerdeeg en zet er 2 naast elkaar, 1 bladerdeeg moet een beetje de andere overlappen zodat je ze aan elkaar vast kunt maken met je vingers, gewoon goed aandrukken. Met je handen maak je de bladerdeeg iets langer of gebruik een deegroller en ga er 1 keer overheen.

262539_247217571966619_740674_n

Als de vulling goed is uitgelekt pak je wat vulling en zet je dat op de bladerdeeg zoals op de foto, met 2 handen ga je het nu dicht rollen. Met geduld kom je ver, dus ga gewoon netjes te werk en rol het netjes dicht, als er ergens een gaatje komt maakt het op zich niks uit.

281709_247217591966617_6516197_n

Maak de uiteinden dicht van de bladerdeeg zodat er niks uitvalt, en rol het dan op als een slakkenhuis. Doe er wat eigeel op voor de kleur en beetje Provençaalse kruiden op de top. Bak het gaar voor ongv. 10/15 min in het midden van de oven op 200 gr.

283149_247217608633282_3784201_n

Eet smakelijk!

Extra tips:

  • Als je kleintjes wil kan je het beste 1 plakje gebruiken maar maak de bladerdeeg dan wel iets langer met je handen.
  • Je kan ook Italiaanse kruiden gebruiken i.p.v Provençaalse kruiden.

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie