Mini appeltaartjes van bladerdeeg

Mini appeltaartjes van bladerdeeg

Recept voor mini appeltaartjes van bladerdeeg.

Benodigdheden:

  • 1 pak bladerdeeg
  • 3 appels
  • 1 peer
  • 100 gram rozijnen
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepeltje kaneel
  • 1/2 citroenrasp
  • Honing
  • Amandelschaafsel
  • Muffinvorm

Bereidingswijze:

Schil de appels en peer en snij deze in kleine blokjes. Doe alles in 1 bord en voeg de suiker en kaneel eraan toe. Roer het goed om en als laatst doe je de citroenrasp erbij. Neem de vellen en leg ze naast elkaar op het aanrecht zodat ze rustig kunnen ontdooien. Als deze ontdooit zijn neem je 1 vel en leg je deze in je (siliconen) muffinvorm, druk met je hand de bladerdeeg goed in de vorm.

Snij het overtollige deeg eraf met een mes (bewaar dit, hiermee bewerk je de bovenkant van het mini taartje). Schep er de vulling in en neem het overtollige deeg. Snij hier reepjes uit en bekleed de bovenkant van de appeltaart. Werk zo alle taartjes af.

Als je klaar bent besmeer je ze licht met wat water. Het kan ook met ei als je dat liever hebt, ik heb alleen water gebruikt. Zet de oven op 180 graden en laat ze bakken tot ze goudkleurig zijn. Nadat ze uit de oven komen besmeer je ze licht met honing en bestrooi je ze met amandelschaafsel.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie