Mini Kinder Bueno cheesecakejes

Mini Kinder Bueno cheesecakejes

Deze Mini Kinder Bueno cheesecakejes gaan mee op bezoek! Dit recept is voor 12 stuks.

Benodigdheden voor de bodem:

  • 180 gr chocolate chip cookies
  • 50 gr gesmolten boter

Benodigdheden vulling:

  • 350 gr naturel roomkaas (maakt niet uit welke)
  • 80 gr kristalsuiker
  • 2 losgeklopte eieren
  • 1 theelepel vanille essence of een zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 gr ongezouten gesmolten boter
  • 3 pakjes kleingesneden Kinder Bueno

Benodigdheden topping:

  • 250ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 2 pakjes Kinder Bueno

Extra:

  • Cupcake bakblik met cupcakepapiertjes erin

Bereiding:

Maal de koekjes fijn. Voeg de boter toe en meng dit met elkaar. Vul de vormpjes, eetlepel per vormpje ongeveer en druk dit goed aan met je vingers of lepeltje.

Klopt de roomkaas los. Suiker en vanille suiker erbij doen en goed mixen tot het goed gemengd is. Eieren erbij doen en weer even mixen. Daarna de bloem en boter erbij doen en mixen. Als laatst spatel je de kleingesneden kinderbueno door het beslag. Vormpjes vullen en als je ze gevuld hebt even hard slaan met je bakblik om luchtbellen te voorkomen. Afbakken op 150 graden voor 20 minuten.

Vervolgens op kamer temperatuur laten afkoelen en dan de koeling in voor een paar uur maar het liefst een nacht.

Slagroom kloppen met de klopfix en vanillesuiker en samen met de kinderbueno de cheesecakejes garneren.

mini-kinderbueno-cheesecakejes

Tips:

– zorg dat al je producten op kamertemperatuur zijn.
– wanneer je mixt doe dit dan op de laagste stand, dit zorgt ervoor dat je cheesecakejes niet gaan rijzen.
– zet je oven nooit op de hetelucht stand als je een cheesecake afbakt, dit is namelijk veel te heet. De cheesecakejes moeten niet gaan bruinen.

Succes!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie