Mini pizza rolletjes

Mini pizza rolletjes

Op zoek naar een lekker hapje voor bij de borrel? Deze mini pizza rolletjes maak je echt in een handomdraai. Een rol pizzadeeg, tomatensaus, kaas en wat kruiden is alles wat je nodig hebt om dit heerlijke hapje klaar te maken.

Ingrediënten voor het pizzadeeg:

  • 250 ml lauw water
  • 1 el suiker
  • 11 gr gist
  • 350 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie

Ingrediënten voor de pizza saus:

  • 200 gr tomatenpassata
  • 1 teen look, fijn gensipperd
  • Basilicum
  • Oregano
  • Peper
  • Geraspte kaas

Bereiding:
Doe de gist in een kommetje en los de gist met de suiker in een beetje water. Roer het mengsel glad. Meng de bloem en het zout in een beslagkom door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de gistoplossing. Schenk de olie en de rest van het water erbij. Meng het pizzadeeg met de hand of machinaal tot een samenhangende massa die van de wand van de kom loslaat.

Neem het pizzadeeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven ondergrond: rol het pizzadeeg met één hand zodat een korte rol ontstaat. Draai het pizzadeeg een kwartslag en vouw het dubbel. Herhaal dit tot het pizzadeeg soepel en elastisch is (ongeveer 10 minuten).

Rol het deeg uit in een lange rechthoek en besmeer volledig met de tomatensaus. Strooi de kruiden en look eroverheen. Strooi er een beetje geraspte kaas over. Rol het deeg met de lange zijde dicht en snijd hier twaalf rolletjes uit van ong. 2,5 cm per rolletje. Bakken op 220 graden ca. 15 tot 20 minuten.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie