Mini pizzaatjes

Mini pizzaatjes

Het deeg van mini pizzaatjes is superrrrr luchtig. Ik zeg er wel even bij dat het deeg best plakkerig is in het begin, maar niet opgeven haha. Je kunt je handen lichtjes besmeren met zonnebloemolie, maar de plakkerigheid is gauw over als je even door kneedt. Je krijgt er iets lekkers voor terug, namelijk hele luchtige pizzaatjes.

Uit dit recept krijg je 12 pizzaatjes, ze worden groter in de oven. Als je een pizza besteld en je eet die in je eentje op, dan kan je van deze pizza’s wel 2 eten.

Ingrediënten pizzadeeg:

  • 600 gr bloem
  • 1 zakje gist (7 gr)
  • 1 thl zout
  • 450 ml warm water
  • 3 eetl olijfolie

Topping:

  • Tomatensaus
  • 1 rode paprika, reepjes
  • Cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Courgette, in plakjes
  • Olijven zonder pit (groene en zwarte)
  • Feta kaas
  • Blikje tonijn
  • Rode ui, in schijfjes
  • Geraspte kaas
  • Olijven

Kruiden:

  • Zout en peper
  • Oregano
  • Chilivlokken
  • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

Doe de bloem in een grote schaal. Voeg de gist toe aan warm water en voeg dit beetje bij beetje bij de bloem. Doe ook de zout en olijfolie toe en meng het tot een samenhangend deegje. Kneed het met je handen tot het deeg niet meer al te erg plakt. Dek het deeg af en laat het ongeveer 45 minuten op kamertemperatuur rijzen.

Snijd de groente en laat het blikje goed uitlekken. Ik zorg dat ik alles al klaar heb staan en gesneden. Werkt makkelijker. Vet je handen in met olie en haal 12 bolletjes uit het deeg. Leg ze op je werkplek dat je met een beetje bloem hebt bestuift.

Rol de bolletjes ietsjes uit en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. De tomatensaus warm ik kort op in een pannetje samen met chilivlokken en een beetje oregano. Besmeer je deeg met een dun laagje tomatensaus en beleg het met een beetje geraspte kaas en de groente. Maak het af met verkruimelde feta kaas en Italiaanse kruiden.

Bij tonijn pizzaatjes doe je hetzelfde, maar dan met geraspte kaas i.p.v. feta kaas. Stop dit in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 15 a 20 minuten.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie