Mini taartjes met slagroom

Mini taartjes met slagroom

Recept voor mini taartjes met slagroom. De vanille extract is van Taartenshop, gebruik niet die van AH. Daar zit alcohol in. Voor dit recept is geen bakpoeder nodig, aangezien alles al in de biscuitmeel verwerkt is.

Ingrediënten:

  • 330 gr biscuitmeel (van Funcakes)
  • 5 eieren
  • 35 ml koud water
  • 2 thl vanille extract

Vulling:

  • Hero Tova aardbeiensaus
  • 500 ml slagroom
  • Klopfix
  • Vanillestok

Decoratie:

  • Chocoladerasp
  • Aardbeien, door de helft gesneden
  • 1 thl framboossiroop over je slagroom gieten

Bereidingswijze:

Mix de eieren goed met de vanille extract. De eieren zijn pas goed geklopt als het een crème is. Doe dan de water erbij en meel. Gebruik een vierkante bakvorm van 26 cm en giet hier het beslag in. Doe dit in een voorverwarmde oven van 165 graden tot het gaar is. Als je wil kijken of het gaar is dan prik je met een vork of satéprikker erin, als die schoon eruit komt is hij gaar.

mini-taartjes-gebakjes

Laat je cake volledig afkoelen. Klop intussen de slagroom met klopfix en het merg van een vanillestokje. Snij de afgekoelde cake vervolgens door drieën. Besmeer je eerste laag eerst met de aardbeien ijsdessert, doe dan een laag slagroom overheen.

Leg een laagje cake erop, doe dan weer slagroom en ga zo verder tot je afsluit met een dunne laag met slagroom. Snij nu je taart met een lange scherpe mes in kleine vierkantjes. Vul een spuitzak met slagroom en maak er figuurtjes op. Heerlijk! Geniet ervan, succes!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie