Groene thee mousse cakejes

Groene thee mousse cakejes

Ik heb een nieuwe verslaving tegenwoordig.. Alles wat met groene thee te maken heeft! Maak kennis met de green tea mousse-cakejes! Matcha poeder koop je trouwens gewoon in 1 zakje, niet in sachets.

Ingrediënten voor groene thee mousse cakejes (2 porties):

  • 2 digestive biscuits, fijngemalen
  • 10 gram roomboter, gesmolten
  • 150 gram slagroom, ongeklopt
  • 40 gram suiker
  • 10 gram Matcha groene thee poeder (te koop bij de Toko)
  • 3 velletjes gelatine, geweekt in koud water
  • 2 scheutjes heet water (apart in een bakje)
  • Snufje groene thee poeder (garnering)
  • 2 pecannootjes (garnering)

Bereidingswijze:
Meng de fijngemalen biscuitjes met de gesmolten boter en voeg dit aan 2 garneerringen toe (ik had vierkante), druk daarna goed aan en zet in de koelkast. Mix nu de slagroom stijf met een mixer, voeg vervolgens de suiker toe en mix daarna goed door. Meng het matcha groene thee poeder heel goed door met één scheutje heet water. Voeg dit mengseltje toe aan je slagroom en klop goed door. Haal daarna je gelatineblaadjes uit het water en knijp goed uit.

Los de gelatineblaadjes daarna op in het andere scheutje heet water. Voeg dit ook weer toe aan je slagroommengsel en meng goed door. Giet daarna het mengsel op je bisuitbodempjes en laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Haal je vormpjes daarna eruit en bestraal de vormpjes kort met een creme-brulee brander. Dit zorgt ervoor dat je cakeje een beetje warm wordt en dus los laat van het vormpje. Serveer daarna mooi op een bordje met wat groene thee poeder en een pecannootje. Heerlijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie