Muhallebili kadayif

Muhallebili kadayif

Muhallebili kadayif; een heerlijk Turkse toetje (niet te machtig!) gemaakt door mijn Turkse collega/Abla Hacer.

Ingrediënten:

  • ongeveer een halve of 3/4 van een zak Kadayif.
  • 2 handjes vol walnoten (of andere noten zoals pistache)
  • 1 liter melk
  • 8 el meel
  • 9 el suiker
  • 500 ml verse slagroom
  • 2 zakjes Klopfix
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • boter
  • olie

Bereidingswijze:

Doe in een pan een beetje olie en boter en doe daar de kadayif in. Pak het uit de zak en maak het tussen je handen klein zo de pan in. Met wat suiker erbij bak je het soort van aan, tot het soort van karameliseert en lichtbruin word. Het word ook knapperig ;) Laat het daarna goed afkoelen.

Doe 1 liter melk, 8 eetlepels meel en 9 eetlepels suiker samen in een pan en breng het aan de kook. Blijf roeren en goed roeren met een garde. Zodra het een dikke mengsel wordt zet je het uit en doe je gelijk 50 gram boter in en 1 zakje vanillesuiker erbij en laat je het als het ware erin smelten. Meng het goed samen. Doe het mengsel in een diepe glazen schaal zoals een ovenschaal en laat dit OOK goed afkoelen!

kadayif-recept-turks

Bijna klaar! 500 ml verse slagroom opkloppen met 2 zakjes klopfix en 2 zakjes vanillesuiker. Zet dit in de koeling. Als alles is afgekoeld pak je de schaal met het mengsel en verdeel daarop de slagroom, daarboven op de grof klein gemaakte nootjes en daarop de Kadayif.

En tadaaaa klaar! Hoop dat ik het beetje goed heb uitgelegd.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie