Noodlesoep met garnalen

Noodlesoep met garnalen

Geen zin om uitgebreid te koken voor mij alleen. Dus maar snelle homemade noodlesoep met garnalen gemaakt. Heerlijk met dit koude weer. Je kunt hem ook maken met kipfilet, of een combinatie van beiden. In dit recept hoort ook twee eetlepels rijstwijn, maar dat kun je weglaten.

Ingrediënten:

  • noodles
  • 500 gram rauwe garnalen
  • paar worteltjes, in schuine plakjes
  • 1 bakje kastanje of shiitake champignons
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 5 lente uitjes, alleen het witte gedeelte, gesneden
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1.5 liter kippenbouillon
  • 150 gram taugé
  • 4 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1/2 el sriracha (of minder als je niet van pittig houdt)
  • 1 el sesamolie
  • 1 el suiker

Bereidingswijze:

Snijd enkele worteltjes in schuine plakje, fruit deze aan in een wok met een scheutje zonnebloemolie. Voeg een bakje in reepjes gesneden kastanje of shii-take champignons toe. Bak even aan en voeg er 2 geraspte teentjes knoflook, 5 gesneden lente-uitjes en een stukje geraspte gember. Bak even mee.

Roer en dan de rauwe garnalen door en bak mee. Dan doe je er de kippenbouillon bij. Breng op smaak met: 4 el soyasaus, 2 el rijstazijn, een halve el sriracha, 1 el sesamolie en 1 el suiker. Voeg de taugé toe en de noodles. Als de noodles beetgaar zijn zet je het vuur uit en dien je gelijk op, bestrooi met het fijne in ringetjes gesneden groen van de lente-uitjes. Je kunt natuurlijk variëren met de groentes.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie