Nutella Oreo Cheesecake

Nutella Oreo Cheesecake

Ik zag een filmpje van een Nutella Oreo cheesecake en heb hem in het klein gemaakt (springvorm van 20 cm). Het recept heb ik door de helft gedaan. Ik heb de cheesecake versierd met mini Oreo’s en chocorondjes, die kan je kopen bij de Action. Het zakje is van Milka.

Ingrediënten:

  • 1 1/2 cup gestampte koekjes of graham cracker kruimels (180g)
  • 1/3 cup bruine suiker (60g)
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1/3 cup gesmolten ongezouten roomboter (80g)
  • 2 bakjes roomkaas (240g)
  • 2 tl citroensap (10ml)
  • 2 cups slagroom (500ml)
  • 1/3 cup witte suiker (65 gr)
  • 12 Oreos, in kleine stukken
  • 1 cup Nutella (240ml)

Bereidingswijze:

Smeer allereerst de springvorm in met wat boter. Neem een beslagkom en doe daarin de verkruimelde koekjes, kaneel en de bruine suiker. Meng het goed en doe dan de boter erbij. Roer goed door met een spatel. Verdeel dit in de springvorm en druk het goed aan met de spatel.

Voor de vulling mix je de roomkaas met de citroensap, slagroom en de witte suiker goed door. Verdeel het mengsel over twee kommetjes. In het ene kommetje vermeng je de stukjes oreo’s door het mengsel en bij het andere kommetje vermeng je de Nutella erdoorheen.

nutella oreo cheesecake

Smeer eerst de vulling met de stukjes oreo uit bovenop de koekbodem. Smeer daarna de andere vulling met de Nutella uit over de vulling van oreokoekjes. Zet de Nutella Oreo cheesecake minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Snijd daarna met een scherp mes langs de randen van de springvorm (let op dat de springvorm niet beschadigt). Daarna trek je heel voorzichtig de springvorm los.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie