Oosterse wok met scampi’s en rijst

Oosterse wok met scampi’s en rijst

Wokken is niet moeilijk. Het vereist slechts een zekere routine. Hoe vaker men het doet, des te sneller het gaat en des te gemakkelijker het wordt om de meest verrassende maaltijden te serveren.

Ingrediënten voor Oosterse wok met scampi’s:

  • 300 gr basmatirijst
  • 32 grote scampi’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr taugé
  • 500 gr champignons
  • 5 el teriyakisaus (je kunt hem ook zelf zonder alcohol maken)
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • Koriander
  • Stukje gember (2 cm), fijngehakt
  • Zout en peper
  • 600 ml water
  • Rijstolie

Bereidingswijze:

Pel de scampi’s en maak ze schoon. Marineer ze een half uurtje (in de koelkast) in de teriyakisaus en de fijngehakte gember. Snijd de wortel in reepjes, hak de koriander fijn, snijd de champignons in stukken, snipper de uien en het knoflook fijn.

Verhit wat rijstolie in een pan en fruit de helft van de uien glazig. Voeg de rijst, water en een beetje zout. Breng het aan de kook en laat het circa 13 minuten afgedekt op een laag vuurtje koken. Verhit intussen een beetjerijstolie in een wok.

Schep de scampi’s uit de marinade, gooi de marinade niet weg. Deze heb je straks nodig. Bak de garnalen 1 à 2 minuten aan elke kant gaar en schep ze dan uit de pan.

Verhit weer wat rijstolie in dezelfde pan. Fruit hierin de rest van de ui en het knoflook. Voeg dan de taugé, champignons en wortel toe. Bak het in enkele minuten gaar, maar nog wel knapperig.

Doe dan de marinade, scampi’s en de rijst erbij. Breng op smaak met zout en peper. Schep alles om en laat het nog snel een minuutje bakken.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie